Дитячо-юнацька організація «СПЕКТР»

Posted by admin on 10.09.2011 in Архів новин |

“Дорогий друже, ти живеш у надзвичайний час на рубежі віків, час, коли пишеться історія. Адже наша держава Україна дуже молода, і те, якою вона буде у ХХІ ст., залежить від тебе! А отже, щоб твої нащадки жили щасливо, ти сам повинен бути культурною, всебічно розвиненою і вихованою людиною.

А допомогти тобі стати таким зможе наша Дитячо-юнацька організація (надалі ДЮО) “СПЕКТР”. Саме вона виховує дбайливе ставлення до неповторної краси нашої природи, шану до людей похилого віку і повагу до історичного минулого нашої країни. Вона загартовує характер і волю через спорт і дружбу, вона ж і розважає нас.  

Завітайте до ДЮО“СПЕКТР”, якщо ви бажаєте щастя і добра нашому народу, якщо ви не впевнені і не можете відшукати себе, якщо вам потрібні добрі друзі.”

Дитячо-юнацька організація “СПЕКТР” створена 20 квітня 2004 року.

Членами ДЮО є всі учні 1-11 клас, а заступник з виховної роботи, педагог-організатор та класні керівники – виступають у ролі наставників і консультантів, надають методичну та практичну допомогу школярам, координують співпрацю об’єднань.

Член ДЮО “СПЕКТР”:

·  громадянин, патріот, гуманіст;

· друг всіх людей;

· чесний, скромний,  ввічливий зі старшими і малими;

· завжди бадьорий, веселий, ніколи не занепадає духом;

· бережливий і поважає чужу працю;

· чистий у своїх думках, словах і на ділі;

·  працьовитий і наполегливий у задуманих корисних справах;

·  удосконалює свій розум і характер, займається спортом.

Cybb28022014 065

Мета і завдання ДЮО “СПЕКТР”  тісно пов’язані з роботою педагогічного та батьківського колективів. Особливу допомогу маємо з боку директора школи та заступника директора з виховної роботи, які довіряють нам і підтримують нас.

У своїй діяльності ДЮО “СПЕКТР”  керується Конституцією України, Законами України „Про освіту”, „ Про загальну середню освіту”, „Про охорону дитинства” іншими законодавчими актами України, рішеннями місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, власним статутом.

Приймаємо найважливіші рішення на загальних зборах, спільно плануємо й організовуємо наші справи, проводимо справжню виборчу кампанію.

Члени ДЮО “СПЕКТР” дорослішують і набувають організаційного досвіду, знайомляться з досвідом інших шкіл, беруть участь у заходах і проектах, які організовуються і проводяться в районі  і місті, вдосконалюють елементи структури і напрямки своєї роботи.

Члени  ДЮО “СПЕКТР” є учасниками  багатьох заходів міської і районної рад старшокласників, Спілки дитячих та юнацьких організацій, яка діє у Шевченківському районі, сприяють участі всіх учнів школи в акціях, конкурсах, конференціях, організації виставок та проведенні свят.

Справою честі і постійною турботою для активістів ДЮО “СПЕКТР” стало шефство над учнями 1-4 класів, а також милосердні акції допомоги дітям-сиротам, дітям з притулку, що розташований у нашому районі, ветеранам, інвалідам.

Ми пишаємось тим, що наше ДЮО “СПЕКТР” має багато відзнак і дипломів за перемогу у численних конкурсах та оглядах.