Абітурієнти можуть перевірити статус реєстрації на ЗНО 2013

Posted by admin on 11.03.2013 in Архів новин |
Як відомо, для успішної реєстрації на ЗНО 2013 року, абітурієнтам було необхідно не пізніше 5 березня 2013 року надіслати до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти комплект реєстраційних документів.

Фактом реєстрації абітурієнта у зовнішньому незалежному оцінюванні є отримання поштою рекомендованого листа від регіонального центру оцінювання якості освіти, який містить реєстраційну картку абітурієнта, бланк сертифіката та інформаційний бюлетень присвячений ЗНО.

Враховуючи те, що для пересилання листів та опрацювання реєстраційних документів необхідний певний час, абітурієнти можуть скористатися спеціальними сервісами Укрпошти та центрів оцінювання для перевірки статусу реєстрації.

Так, перевірка отримання регіональним центром оцінювання листа з реєстраційними документами може бути здійснена за допомогою спеціального сервісу Укрпошти за наступним посиланням>>> (http://www.ukrposhta.com/www/upost.nsf/search_post)

Перевірка стану обробки реєстраційних документів майбутнього учасника ЗНО може бути здійснена на сайті свого регіонального центру оцінювання за номером заяви-реєстраційної картки.

Відповідні сервіси перевірки статусу реєстраційних документів мають сайти всіх регіональних центрів оцінювання якості освіти:

Київський регіональний центр оцінювання якості освіти: регіони обслуговування: м. Київ, Київська, Черкаська, Чернігівська області.

Перевірити статус реєстраційних документів (http://kievtest.org.ua/slider/stan.html);

Розгляд заяв-реєстраційних карток здійснюється працівниками центрів почергово, у порядку їхнього надходження. Інформація, зазначена в заявах-реєстраційних картках, вноситься до бази даних абітурієнтів.

Як відомо, термін подання реєстраційних документів від абітурієнтів, які виявили бажання взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні 2013 року, завершився 5 березня.

Ті абітурієнти, які отримали відмову в реєстрації, мають не пізніше 19 березня повторно надіслати до регіонального центру комплект реєстраційних документів, усунувши причини, що стали підставою для відмови.

Також, до 19 березня вже зареєстровані учасники ЗНО, у разі необхідності, можуть внести зміни до реєстраційних даних. Для цього, крім нового комплекту реєстраційних документів, до регіонального центру оцінювання необхідно надіслати отриманий раніше Сертифікат.

За матеріалами: Освіта.ua