Впровадження інформаційно-освітньої протиалкогольної програми “Сімейна розмова” в умовах загальноосвітнього навчального закладу

Posted by admin on 11.02.2011 in Архів новин |

8-10 лютого 2011 року в м. Києві, Пущі Озерна, відбувся Всеукраїнський семінар щодо впровадження інформаційно-освітньої протиалкогольної програми в умовах загальноосвітнього навчального закладу, в якому брали участь практичні психологи та соціальні педагоги.

Спеціалісти обговорювали протиалкогольну програму для дітей та учнівської молоді «Сімейна розмова», розроблену Українським науково-методичним центром практичної психології і соціальної  роботи, яку  буде апробовано у навчальних закладах міста вже у березні-червні  поточного року.  Авторами  програми є директор Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної  роботи Панок В.Г. та директор Українського медичного та моніторингового Центру з алкоголю та наркотиків МОЗ, головний нарколог Міністерства охорони здоров’я України Вієвський А.М.

На семінарі з доповідями виступили заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Жебровський Б.М., головний нарколог МОЗ України, голова Всеукраїнської наркологічної асоціації Вієвський А.М. та інші доповідачі, які висвітлили проблему дитячого алкоголізму в Україні та шляхи подальшої роботи з цим явищем.

В рамках роботи семінару пройшла презентація протиалкогольної програми “Сімейна розмова” для учнів 7-х класів та їх батьків. Учасникам семінару надані методичні рекомендації щодо впровадження цієї програми.

Уперше учасниками проекту стануть не тільки учні, а й батьки.  Спільна діяльність практичних психологів з родинами допоможе налагодити комунікативні зв’язки між членами сім’ї, встановити довірливі взаємовідносини та вирішити вічну проблему батьків та дітей.
У ході семінару практичні психологи та соціальні педагоги відвідали тренінги, працювали у робочих групах, вносили свої пропозиції щодо вдосконалення програми «Сімейна розмова».
Семінар пройшов у атмосфері цікавого спілкування та активної плідної співпраці учасників.

Апробація програми пройде на базі 7 міст України (Київ, Львів, Харків, Донецьк, Миколаїв, Запоріжжя, Херсон).