Вступна кампанія 2014

Posted by admin on 17.03.2014 in Архів новин |
Вступна кампанія

Вагу атестата при вступі зменшать…

Середній бал шкільного атестату при вступі до вищих навчальних закладів України зменшать з 200 до 12 балів. Про це під час прес-конференції у Києві повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт, повідомляє Gazeta.ua.

«Вага балу атестату середньої школи буде зменшена. Той бал, що існував до цього, спонукав до корупції і викликав проблеми», – заявив Сергій Квіт.

За його словами, основна увага має бути зосереджена на ЗНО, а школярі мають бути захищені від корупції. Учні випускних класів можуть починати готуватися до такої системи вступу вже сьогодні.

«Середній бал атестату при вступі цього року буде зменшено: він буде враховуватися не в сумі 200 балів, а в сумі 12 балів», – заявила перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун.

Крім того, у середній школі планують провести й ряд інших змін. Зокрема, відмовитися від послуг, за які треба додатково платити – наприклад, платні підручники. Також будуть зняті заборони на підручники, які друкувалися у минулі роки.

«Останні три роки політика Міністерства була такою, щоб не було українців, України. Ми ж віддамо право писати книжки по історії історикам, жодного ідеологічного втручання не буде», – зазначив Сергій Квіт.