День Цивільного захисту

Posted by admin on 17.04.2013 in Архів новин |

DSC_01083      17 квітня 2013 року у школі відбувся День Цивільного захисту.  Основне його завдання – вироблення в учнів та персоналу школи  умінь і навичок  грамотно і чітко діяти в різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я та життя.

Розпочався цей день зі збору керівного і начальницького складу ЦЗ школи  та доповіддю начальника штабу ЦЗ – заступника директора з навчально – виховної роботи  Євтодьєвої Т.М.  та начальників невоєнізованих формувань школи  про готовність постійного складу та учнів школи до проведення заходів, передбачених планом проведення «Дня ЦЗ».

DSC_01077На урочистій лінійці начальник штабу ЦЗ ознайомила  присутніх з метою та планом проведення дня ЦЗ у школі, а також надала ввідну команду «Зараження шкільних приміщень ртуттю». У проведенні Дня ЦЗ брав участь громадський представник, заступник начальника відділу Поліграфкомбінату «Україна» Вітенко Олександр Миколайович.

Заходи що відбулися під час проведення «Дня ЦЗ»:

• виховні години у 1-11-х класах  за темою: «Зараження шкільних приміщень ртуттю;

• Захист людини у надзвичайних ситуаціях»;
• радіогазета;
• показ кінофільму у вестибюлі школи  «Україна. Історія катастроф.»;
• евакуація учнів та персоналу школи ;
• показовий виступ невоєнізованих формувань;
• ситуаційні завдання  з надання ПМД  учнями 10-11-х класів;
• виставки індивідуальних засобів захисту, спеціальної літератури  за темою «Захист людини у надзвичайних ситуаціях»;
• оформлено стенди щодо дій учнів у надзвичайних ситуаціях та «МНС України попереджає».

DSC_01106Всі виховні години з 1 по 11 клас  пройшли  на високому організаційному і методичному рівні. Адміністрацією школи та громадським представником Вітенко О.М. були відвідані виховні заходи, підготовлені вчителями Горлатовою Н.В.(2-А кл.), Зінчук Н.П. (9-Б кл.), Ісуповою В.П.(7-В кл.).

У 2 класі учителем  Горлатовою Наталією Василівною у доступній і яскравій формі була надана вичерпна інформація про ртуть, її використання та можливу небезпеку. Розглянуто питання ліквідації надзвичайної ситуації, яка може виникнути  від необережного поводження з термометрами.

IMG_02254У 6 класі учителем Зінчук Ніною Петрівною була розкрита досить актуальна тема: «Небезпека: наслідки та перша допомога при травмах та зараженні ртуттю». Особливо сподобалося дітям бути у ролі «постраждалих», яким була надана перша медична допомога при різних видах травм, а демонстрували свої  вміння учениці 11-Б класу Ющенко Ірина, Ющенко Ольга та Горова Влада.

Цікаво було і на уроці у 7-В класі (класний керівник Ісупова В.П.). Учениці 11-Б класу Шатило Дарина, Тищенко Вікторія, Семенова Анастасія розповіли та продемонстрували засоби індивідуального захисту та способи надання першої медичної допомоги про отруєнні парами ртуті та інших хімічних отруєннях. DSC_01110«Родзинкою» уроку стало відпрацювання дій учнів та вчителя під час ліквідації надзвичайної ситуації, яка виникла від «необережного» поводження з термометрами. Швидка реакція вчителя, злагоджені дії учнів 11 класу допомогли справитися з цією ситуацією за лічені хвилини.

Цікаво пройшов конкурс на вправність користуванням індивідуальними засобами захисту органів дихання – протигазом та ватно-марлевими пов’язками.

Організовано і злагоджено була здійснена евакуація учасників навчально-виховного процесу зі школи. За 3 хвилини 31 секунду було евакуйовано 651 учень та 69 працівників школи. Високу підготовленість та злагодженість дій показали невоєнізовані формування, готові діяти за ввідними. Особливо проявила себе санітарна ланка (Кондратюк Л.В., Доній Л.В.), представники  якої, учениці 11-Б класу,  професійно надали допомогу «потерпілому» під час евакуації з приміщення школи. Добре спрацювали під час евакуації зв’язківці (командир Погребна Г.С.), рятувальна група (командир Яроха В.В,) та ланка охорони громадського порядку (командир Бірюкова Л.М.).

DSC_01112Заключним заходом стала естафета учнів 10-Б класу з відпрацюванням елементів пожежогасіння  під керівництвом учителя фізичної культури Степанюк С.М.

Закінчилося свято підбиттям підсумків проведення Дня ЦЗ – радіогазетою, в якій в.о.директора школи Піскарьова Тамара Миколаївна визначила, на скільки досягнута мета і як вирішені завдання Дня ЦЗ, дала оцінку діям невоєнізованих формувань, відзначила сміливі та ініціативні дії учнів та інших учасників заходу. За високу готовність і організоване проведення Дня ЦЗ  оголошено подяки командирам ланок та учням 10-Б,11-Б класів за активну участь у проведенні занять і показ індивідуальних засобів захисту, надання першої медичної допомоги при травмах .

DSC_01115Проаналізувавши  проведену роботу на засіданні штабу ЦЗ, Вітенко О.М. відмітив хорошу організацію при проведенні умовної тренувальної евакуації вчителів і учнів та якісно проведену роботу ланкою медико-санітарної підготовки.