Завдання ДПА з української мови оголосять через Інтернет

Posted by admin on 20.05.2013 in Архів новин |

Про це повідомив міністр освіти і науки Дмитро Табачник під час наради з питань завершення навчального року.

Міністр зазначив, що 27 травня 2013 року відбудеться повна технічна профілактика Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, тобто не буде працювати жоден загальнонаціональний канал.

“Є три варіанти вирішення зазначеного питання: перший – оголошення он-лайн з приміщення Міністерства освіти і науки через мережу Інтернет; другий – через Українське радіо; третій – направити листа і поінформувати в телефонному режимі регіональні підрозділи”, – зазначив міністр.

“Пропоную розумно поєднати перший і другий варіанти. Ми зробимо оголошення через Інтернет та Українське радіо”, – повідомив Табачник.

Як відомо державна підсумкова атестація випускників 11-х класів з трьох предметів відбудеться з 27 по 31 травня 2013 року. ДПА з української мови є обов’язковою і буде проведена у формі переказу без творчого завдання за текстом, визначеним за посібником: “Збірник переказів для державної підсумкової атестації з української мови. 11 клас” (укл. Шелехова Г.Т., Новосьолова В.І., Ярмолюк А.В. – К.: Центр навчально-методичної літератури, 2013).

Збірник містить тексти 60 переказів, на виконання завдання державної підсумкової атестації з української мови в 11 класі відводиться 90 хвилин, протягом яких учні докладно відтворюють первинний текст запропонованого переказу з урахуванням його смислової і структурної цілісності (без додаткового творчого завдання). Переказ проводиться за традиційною методикою.

Про оголошення номеру диктанту з української мови для атестації учнів 9-х класів буде повідомлено додатково. Учні 9-х класів складатимуть шкільні іспити з п’яти навчальних предметів у період з 28 травня до 11 червня.