Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

Posted by admin on 11.04.2024 in Архів новин |

11 квітня  відзначається Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.

11-го квітня 1945 року, напередодні Великої Перемоги, в’язні Бухенвальду підняли інтернаціональне повстання проти гітлерівців, вийшли на волю і здобули свободу!

Кожного року в Національному історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр» проходить «Ритуал пам’яті» (за міським планом) за участю керівництва Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, активу громадських організацій – колишніх в’язнів фашизму, представників трудових колективів, військовослужбовців, школярів та покладанням квітів до:
– Пам’ятного знаку «Пам’ять заради майбутнього»;
– Меморіалу пам’яті загиблих “Бабин Яр” (вул. Дорогожицька);
– Пам’ятника загиблим у колишньому концтаборі «Сирецький» (вул. Т.Шамрила, 2).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Цей день відзначає все прогресивне людство як Свято визволення людей з фашистського рабства, коли разом з усім світом Україна вклоняється світлій пам’яті людей, чиї життя безвинно обірвалися за колючим дротом фашистських концтаборів.

На нашій планеті лунає гімн «Бухенвальдський набат» як символ пам’яті про жертви і перенесені страждання, які приніс людству гітлерівський нацизм.

Всі, хто пережив це страшне лихоліття і тепер живе в новій незалежній демократичній Україні, щиро вдячні нашим старшим братам — ветеранам Великої Вітчизняної війни, які ціною своєї крові звільнили людство від фашизму.

Вони вистояли і витримали найстрашніші випробування і гідно пройшли свій життєвий шлях, зробивши вагомий внесок у становлення сучасної незалежної України.

Але все пережите не дозволяє забути наше тяжке минуле, і тому нам потрібна велика творча і трудова наснага у справі патріотичного виховання молодого покоління в напрямку протидії відродженню фашизму у будь — яких його проявах, як і будь — якої антилюдської ідеології.