Стратегія розвитку Києва до 2025 року

Posted by admin on 20.12.2012 in Архів новин |

Стратегія розвитку міста – це документ, який визначає основні напрямки розвитку Києва до 2025 року, завданнями якої є покращення якості життя киян, зростання економіки столиці, збереження історичної та архітектурної самобутності Києва. Стратегія як документ включає в себе бачення майбутнього української столиці, пріоритетні напрямки розвитку, цільові показники, ключові ініціативи та план їх впровадження.

Реалізація Стратегії дозволить усунути найважливіші проблеми міста , реалізувати його потенціалу та підсилити конкурентні переваги. Ми переконані, що реалізувавши Стратегію, ми зробимо Київ комфортнішим для життя та привабливішим для туристів, а його динамічний розвиток приведе до збільшення зовнішніх та внутрішніх інвестицій.

Для реалізації завдань, закладених до Стратегії міська влада розробила базу інвестиційних проектів.Тим проектам, що вимагають бюджетного фінансування щорічно приділятиметься особлива увага при плануванні витрат та капітальних вкладень.

Місто веде свою щоденну діяльність незалежно від розробки Стратегії. Вона не заважає йому вирішувати насущні проблеми. Але без наявності затвердженого і всіма прийнятого довгострокового бачення розвитку міста вирішення поточних проблем носитиме лише тимчасовий характер і не приведе до забезпечення стійкого і стабільного розвитку столиці.

На відміну від розробки інших стратегій, дана Стратегія розвитку міста Києва – це продукт міської влади, який в теж час здійснюється в тісній взаємодії всіх сторін: безпосередньо розробників, небайдужих киян, державних службовців, представників громадських організацій, бізнесу, експертів. Під час громадського та експертного обговорення Стратегії ми отримали більше чотирьох тисяч пропозицій від киян, більшість яких була врахована в остаточному варіанті документу. Остаточний варіант Стратегії – це результат співпраці фахівців та всієї громади міста.

Стратегія – важливий етап на шляху інтеграції Києва до стандартів життя європейських столиць, розбудови української столиці, як міста гідного для життя, привабливого для туристів, відкритого для бізнесу та справжнього дома для кожного киянина.

Свої побажання щодо шляхів реалізації ініціатив та завдань, що визначені у Стратегії, можна надіслати електронною поштою за адресою: [email protected].

Рішенням від 15 грудня 2012 року № 824/7060 Київська міська рада ухвалила Стратегію, як пріоритет регіонального розвитку на період до 2025 року.