Таємниці характеру вашої дитини

Posted by admin on 14.01.2014 in Архів новин |

 

 

Мабуть, важко сперечатися із думкою, що найголовніше для батьків – це їх діти. Але частенько ми стикаємось з проблемами спілкування й виховання наших улюблених малюків. Спробуємо розібратися в причинах конфліктів із дітьми.

Одною з причин може стати реалізація мрій батьків через дитину. Наприклад, мама у дитинстві мріяла бути піаністкою, але не склалося. Й ось вже доньку записують у музичну школу або наймають репетитора – вчись, грай, реалізуй мамину мрію. Дитину, як правило, ніхто не питає, чи дійсно вона хоче грати на музичному інструменті й чи отримує від цього заняття задоволення. Результатом таких непродуманих дій батьків може стати емоційний вибух зі сторони дитини, агресивна поведінка та небажання займатися будь-якою справою. Безперечно, батька думають, що діють лише на користь дитині, прагнучи її творчого розвитку, але дитина думає інакше. Сприймає примус батьків як направлену на неї агресію, замикається у собі або, навпаки, починає викидати абсолютно  неочікувані фокуси. Тому, якщо ви бачите, що ваша дитина не хоче або не може робити те, що ви їй пропонуєте, не заставляйте, краще поговоріть із малюком, спробуйте зрозуміти його думки та прагнення. Можливо, ви прийдете до спільної думки й згодом  дитина сама проявить бажання займатися музикою або хореографією – це буде її свідомий вибір, а не ваш диктат.

Якщо ж батьки хочуть підійти до розвитку дитини, дійсно враховуючи її потенціал, тоді можна скористатися методикою ранньої діагностики по морфологічних ознаках. Така діагностика можлива вже з шестимісячного віку, вона є  абсолютно безпечною й перевіреною роками практики.

Психолог ретельно вивчить обличчя малюка, врахує форму голови та «геометрію» тіла – все це дасть змогу говорити про творчі нахили та майбутні захоплення дитини.

Озброївшись такими знаннями, батькам буде значно легше планувати творчий розвиток дитини, адже психологи впевненні, що життя із задоволенням дасть значно кращі результати й для виховання, й для простого спілкування.

Дізнавшись про здібності дитини вже в ранньому віці, батьки отримують прекрасну нагоду для підготовки. Можна заздалегідь підібрати музичну школу або хореографічний гурток, спортивну секцію або художній клас, який згодом буде відвідувати дитина, дізнатись про успіхи та репутацію викладачів, таким чином, віддати малюка в руки дійсно професіоналів.

Прислухайтесь до вашої дитини – отримаєте задоволення від її успіхів!