Технологічна карта чергового пункту проведення ЗНО

Posted by admin on 20.04.2015 in Архів новин |

Важливо! Для виконання завдань сертифікаційної роботи з фізики відводиться 180 хв, української мови і літератури (базовий рівень), хімії, географії, російської мови – 150 хв, історії України – 135 хв, математики (базовий рівень) – 130 хв, англійської, іспанської, німецької, французької мов, біології – 120 хв.

Для виконання сертифікаційної роботи поглибленого рівня  відводиться 210 хв:

з української мови і літератури: 150 хв на виконання завдань базового рівня та 60 хв – поглибленого рівня;

з математики: 130 хв на виконання завдань базового рівня та 80 хв – поглибленого рівня.

Час Дія
У день проведення зовнішнього незалежного оцінювання
9.00-9.10 Прибути до пункту проведення зовнішнього незалежного оцінювання (далі – пункт зовнішнього оцінювання) з паспортом або іншим документом, що посвідчує особу, і годинником
9.10-9.45 Узяти участь у нараді з персоналом пункту зовнішнього оцінювання.Пересвідчитися в неушкодженості адміністративного пакета, що має бути відкритий відповідальним за пункт зовнішнього оцінювання.

Пройти процедуру жеребкування щодо розподілу за місцями чергування.

Одержати Технологічну карту чергового в пункті проведення зовнішнього незалежного оцінювання, Алфавітний список учасників зовнішнього незалежного оцінювання (черговий, який здійснюватиме допуск учасників зовнішнього незалежного оцінювання до пункту зовнішнього оцінювання).

Звірити годинник

9.45-10.15 Розмістити під керівництвом помічника відповідального за пункт зовнішнього оцінювання Алфавітний список учасників зовнішнього незалежного оцінювання у зручному для вільного огляду місці (при вході до пункту зовнішнього оцінювання)
10.15-10.50 Здійснити разом із помічником відповідального за пункт зовнішнього оцінювання допуск учасників зовнішнього незалежного оцінювання до пункту зовнішнього оцінювання, за наявності в них:Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання (далі – Сертифікат);

паспорта або іншого документа, серія та номер якого зазначені в Сертифікаті;

запрошення-перепустки для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні.

За умови відсутності Сертифіката та документа, назва і номер якого зазначені у Сертифікаті, учасник зовнішнього оцінювання не допускається до пункту зовнішнього оцінювання.

Учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які прибули пізніше 10 годин 50 хвилин, до пункту зовнішнього оцінювання не допускаються.

Допомагати учасникам зовнішнього незалежного оцінювання зорієнтуватися в пункті зовнішнього оцінювання.

Під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання
Перевіряти коридори, сходи, туалетні кімнати щодо виявлення заборонених технічних засобів зв’язку, друкованих чи рукописних матеріалів, що не передбачені процедурою зовнішнього незалежного оцінювання.Вживати заходи щодо забезпечення порядку в пункті зовнішнього оцінювання.

Супроводжувати (тримати в полі зору) учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які вийшли з аудиторії.

Супроводжувати (тримати в полі зору) до виходу з пункту зовнішнього оцінювання учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які достроково закінчили виконання сертифікаційної роботи.

Вживати заходи щодо унеможливлення виносу з аудиторій учасниками зовнішнього незалежного оцінювання або персоналом пункту зовнішнього оцінювання матеріалів зовнішнього оцінювання.

Слідкувати за дотриманням учасниками зовнішнього незалежного оцінювання вимог Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти під час їхнього перебування за межами аудиторій.

Повідомляти відповідальному за пункт зовнішнього оцінювання та уповноваженій особі Українського центру оцінювання якості освіти про використання учасниками зовнішнього незалежного оцінювання в приміщеннях пункту зовнішнього оцінювання мобільних телефонів, фото-, відеоапаратури, інших технічних приладів, друкованих чи рукописних матеріалів (шпаргалок), спілкування учасників зовнішнього незалежного оцінювання з іншими особами щодо змісту завдань сертифікаційної роботи.

Повідомляти відповідальному за пункт зовнішнього оцінювання та уповноваженій особі Українського центру оцінювання якості освіти про порушення персоналом пункту зовнішнього оцінювання або громадськими спостерігачами процедури проведення зовнішнього незалежного оцінювання, а саме:

надання відповідей на запитання учасників зовнішнього незалежного оцінювання щодо змісту завдань сертифікаційної роботи і коментування їх;

використання в пункті зовнішнього оцінювання мобільних телефонів або інших засобів зв’язку;

розголошення в будь-якій формі конфіденційної інформації  про зміст завдань сертифікаційної роботи.

Зробити відповідні записи в Акті про порушення учасником зовнішнього незалежного оцінювання процедури проходження зовнішнього незалежного оцінювання або в Акті про порушення персоналом пункту проведення зовнішнього незалежного оцінювання процедури проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Перевіряти наявність відміток про проходження зовнішнього незалежного оцінювання з певного предмета в Сертифікатах під час виходу учасників зовнішнього незалежного оцінювання із пункту зовнішнього оцінювання.

Під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання черговому забороняється:

користуватися мобільним телефоном, персональним     комп’ютером, іншими електронними приладами, друкованими, рукописними та іншими матеріалами;

відповідати на запитання учасників зовнішнього щодо змісту завдань сертифікаційної роботи і коментувати їх

без дозволу відповідального за пункт зовнішнього оцінювання залишати місце чергування

Після завершення зовнішнього незалежного оцінювання
30 хвилин Організувати допуск до пункту зовнішнього оцінювання учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які бажають отримати зошити із завданнями сертифікаційної роботи.Забезпечити організований вихід учасників зовнішнього незалежного оцінювання із пункту зовнішнього оцінювання.

Перший заступник директора                В. А. Винник