Проект «Майстер справи»

Posted by admin on 14.04.2012 in Архів новин |

Проект «Майстер справи»: зустріч з професіоналами – Лідією Таран, Петром Пантелеєвим та Миколою Моісеєвим

У школі відбувся майстер-клас від різних за професією, але однаково успішних представників обраних занять :

Лідія Таран – журналіст, українська популярна ведуча інформаційно-розважальних програм (телекомпанії “Новий канал”: “Репортер”, “Спортрепортер”, ранковое шоу “Підйом”, програма “Гол”, ток-шоу “Гол»; ведуча програм телекомпанії «1+1»: “Сніданок з 1+1”, “Я люблю Україну”, проект «Краса по-українськи»), учасниця третього сезону телепроекту “Танцюю для тебе”, героїня документального серіалу «І прийде кохання».

Пантелеєв Петро Олександрович – державний службовець, Начальник управління експлуатації житлового господарства Київської міської державної адміністрації, засновник органу самоорганізації населення «Комітет мікрорайону «Сирець-1».

Моісеєв Микола Юрійович – бізнесмен, директор спортивного клубу «Атлетик Ас».

Старшокласники дуже уважно слухали МАЙСТРІВ, вдумувалися у кожне сказане слово, допитувалися про особливості професій та розпитували про всі дрібниці щодо представлених занять.

Лідія Таран розповіла всю правду про журналістську роботу, яка вимагає повної самовіддачі, постійного вдосконалення, вміння себе дисциплінувати, інколи – навіть подвигів та самопожертви (адже як по-іншому сприймати початок робочого дня о 4год40хв !) тощо. При цьому на питання « Якби журналістика була б твариною, то якою?» впевнено відповіла «Гієна!».

Петро Пантелеєв розповів про специфіку роботи з людьми, про необхідність дотримання в будь-якій роботі моральних істин – чесності, поваги, справедливості, а також наголосив і на тому, що багато що залежить від особистих якостей – наполегливості, старанності, дисципліни. Також Петро Олександрович розповів про особливості розвитку та роботи міського господарства, діти із великою цікавістю слухали про те,що не можна почути на жодному із шкільних уроків.

Микола Моісеєв як бізнесмен і людина, яка пропагандує здоровий, спортивний спосіб життя розповів, що успіху будь-якій професії не буває раптовим , навпаки – дорога до нього часто-густо вимірюється роками наполегливої роботи, а здоровий спосіб життя – робить цей шлях більш приємним та повноцінним.

У результаті майже 2-х годинного спілкування, учні разом з гостями вивели Загальну формулу успіху:

Старанність + наполегливість + цілеспрямованість + позитивне ставлення до життя + комунікабельність + робота над собою = успіх

Проводжали старшокласники гостей, так само як і зустріли, – гучними оплесками та щирими посмішками, дякували за відвертість гостей та цікаву інформацію. Можливо ця зустріч для когось із старшокласників стане не тільки цікавою, а й вирішальною у майбутньому виборі професії.

ОСН «Комітет мікрорайону «Сирець-1» продовжує проводити у школах мікрорайону проект для старшокласників «Майстер справи».