Психологічна підтримка: 5 порад як дивитися новини про COVID-19

Posted by admin on 16.04.2020 in Архів новин |
Новини про коронавірус викликають у деяких людей тривогу. Тому пропонуємо вам ознайомитися з рекомендаціями, які допоможуть впоратися з нею, зберегти тверезий погляд на те, що відбувається і підтримувати позитивний підхід.

🔶 Дивіться на речі в перспективі
Глибоко вдихніть, повільно видихніть і нагадайте собі, що більшість інфікованих COVID-19 людей відчують лише м’які симптоми. Той факт, що кількість новин про проблему вірусу зростає, не обов’язково говорить про те, що загроза для вас або ваших близьких стає більшою.
🔶 Доберіться до фактів
Підходьте до новин більш аналітично. Перевіряйте інформацію, яку ви отримуєте від сім’ї, друзів або соцмереж. Можна пошукати корисну і правдиву інформацію в локальних або державних установах охорони здоров’я, або навіть у сімейного лікаря.
🔶 Спілкуйтеся з дітьми
Обговорюйте новини про коронавірус чесно й відповідно до віку. Батьки можуть допомогти знизити напругу, фокусуючи дітей на рутину і на порядок. Пам’ятайте, що діти будуть спостерігати за вашою поведінкою, шукаючи підказки про те, як керувати власними почуттями в такий час. Ви можете побажати обмежити їх доступ до ЗМІ.
🔶 Залишайтеся на зв’язку
Підтримуйте соціальні контакти — це сприяє відчуттю нормальності й надає цінні канали для обміну переживаннями і полегшення стресу. Не соромтеся ділитися корисною інформацією, яку знаходите на урядових сайтах, зі своїми друзями й сім’єю — це допоможе їм розібратися з власною тривогою.
🔶 Шукайте додаткову допомогу
Люди, які відчувають сильну нервозність, затяжний сум, чи інші тривалі реакції, які небажано впливають на їх працездатність або особисті стосунки, мають знайти можливість проконсультуватися з навченим і досвідченим професіоналом психологічної допомоги. Вони допоможуть знайти конструктивні способи подолання неприємностей та екстремального стресу.
*Джерело — Європейська академія когнітивно-поведінкової терапії (EACBT)