Нашій школі 57 років!

Posted by admin on 09.11.2020 in Архів новин |

Шановні колеги, учні, батьки!

Сьогодні нашій школі виповнюється 57 років. Але архівні документи свідчать про те, що свою історію, яка нараховує понад 100 років, наш навчальний заклад веде від Київського двокласного училища № 24, створеного наприкінці ХІХ початку ХХ століття.

Школа неодноразово змінювала адреси місця знаходження і будинки, однак продовжувала існувати в місті Києві й між двома світовими війнами, і в період нацистської окупації, і в період після Другої Світової війни.

Києвознавець Д. Малаков згадував, що до війни у школі № 24 викладало багато учителів-німців, а після звільнення міста школа стала Чоловічою середньою школою № 24. Вона знаходилася біля Сінного ринку. Д. Малаков , колишній учень школи, згадує, що вона була зразковою, а учням, навіть, дозволяли мати спеціальну зачіску – «чубчика». У 1963 році школа № 24 відчинила свої двері для учнів за своєю нинішньою адресою.

У нашої школи є спогади про зустріч з першим українським космонавтом Павлом Поповичем, видатним українським композитором Олександром Білашем, українським співаком Віктором Павликом, українським поетом Дмитром Павличко.

Багато учнів нашої школи стали видатними діячами культури, мистецтва, політиками, якими пишається заклад.

Головне, на думку нашого дружнього, творчого колективу,  щоб учні, які закінчують школу, розуміли та відчували що таке людяність та милосердя, любов до Батьківщини, сім’ї та родини.

Вітаю всіх із Днем народження нашої рідної 24 школи!

Бажаю  школі успіхів, натхнення та творчих злетів!

Світлана Кудляк