Пропонуємо долучитись до інформаційної кампанії «Місяць цифрової грамотності»

Posted by admin on 01.11.2021 in Архів новин |

Наш заклад освіти долучився до масштабної інформаційної кампанії, щоб надихнути учасників освітнього процесу на набуття цифрових навичок

(на виконання листа Міністерства цифрової трансформації України від 29.10.2021 № 1/06-6-12121 щодо проведення масштабної інформаційної кампанії «Місяць цифрової грамотності», яка триватиме з 01 по 30 листопада 2021 року).

Ця ініціатива реалізується в межах проєкту Міністерства цифрової трансформації «Дія. Цифрова освіта». Проєкт охоплює національний портал з розвитку цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта» з понад 65 безоплатними освітніми серіалами та тестами на цифрову грамотність, а також розгалужену мережу з 6000 партнерських офлайн-хабів цифрової освіти. Однією зі стратегічних цілей Міністерства цифрової трансформації України є навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки. 

На платформі @Дія.Цифрова освіта можна безоплатно дивитися освітні серіали, які допоможуть розвинути цифрові навички, а також скласти національний тест на цифрову грамотність Цифрограм, щоб перевірити рівень знань.

Пропонуємо долучитися до «Місяця цифрової грамотності»:

1. Ознайомитися з платформами Дія.Цифрова освіта https://osvita.diia.gov.ua/ (для батьків, учнів, вчителів) та Всеукраїнська Школа Онлайн https://lms.e-school.net.ua/ (для вчителів, учнів) з проханням зареєструватися на платформах.

2. Переглянути освітні серіали, скласти Цифрограм (національний тест на цифрову грамотність).

Рекомендовані освітні серіали:

Основи кібергігієни

Кіберняні

Обережно! Кібершахраї

Як громаді стати цифровою

Електронний підпис

– «Безпека дітей в інтернеті» (для батьків)