Серіал для батьків: Безпека дітей в Інтернеті

Posted by admin on 01.10.2021 in Архів новин |

Вітаємо, шановні батьки!

У часи цифрових технологій, інтернету та гаджетів, важливе місце в розвитку особистості дитини займає безпека в інтернеті. Дізнайтесь, як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів, кібербулінгу, суїцидальних Інтернет-спілок, сексуального насильства. Пропонуємо переглянути просвітницький міні-курс (11 серій). Цей курс створено для того, аби навчити батьків допомагати дітям використовувати інтернет та цифрові пристрої безпечно і з користю. Він не займе багато часу, адже тривалість однієї серії 8-10 хвилин. Це абсолютно безкоштовно, але як корисно!

https://osvita.diia.gov.ua/courses/serial-dlya-batkiv-onlayn-bezpeka-ditey

Шановні батьки! Цифрове середовище, зокрема мережа Інтернет, сьогодні є не лише важливим джерелом інформації, але і способом комунікації, який нівелює перепони для спілкування. Через глобальний вплив COVID-19 діти проводять все більше часу в Інтернеті. Зауважуємо, що право дитини на безпеку та захист є базовим та поширюється на її життєдіяльність як онлайн, так і офлайн. Разом з тим, не кожна дитина в Україні володіє достатнім рівнем знань щодо існуючих ризиків в цифровому середовищі та навичками безпечної поведінки в цифровому просторі. Діти мають право отримувати знання та підтримку у використанні цифрового середовища. Надавати таку підтримку є спільною відповідальністю батьків, педагогічних працівників, громади загалом.

Тому, ознайомтесь, будь ласка, з рекомендаціями, які допоможуть вам та вашій дитині почуватись безпечно в інтернет-просторі. А також, ознаймтесь з алгоритмом встановлення “батьківського контролю” на різних операційних системах. Детальніше за посиланням.

https://drive.google.com/drive/folders/1fXWTWMXEwx6AO46DeU1yg54lY3oV3ZTi?usp=sharing